Skip to main content

Ungementor og Socialrådgivning

I min virksomhed Ung i Balance, hjælper jeg de unge mennesker som kæmper for at håndtere den komplekse verden de lever i, og støtte dem til bedre trivsel, samt mere livsglæde og balance i hverdagen.

De unge jeg arbejder med kan bl.a. have:

  • Udfordringer med at gå i skole (skolevægring)
  • Fysiske/kropslige symptomer
  • Svære følelser, som tristhed, hidsighed eller opgivenhed
  • Begyndende angst, stress, depression, spiseforstyrrelser mm
  • Lavt selvværd – manglende tro på sig selv
  • Udfordringer i sociale sammenhænge
  • En rebelsk adfærd, og svært ved at passe på sig selv
  • Udfordringer i familien, som f.eks. skilsmisse, psykisk sygdom mm.
  • Diagnoser, som de har behov for støtte til at navigere i
  • Traumer og svære oplevelser som påvirker hverdagen

Når jeg møder et ungt menneske som har det svært, er det allervigtigste, at de hos mig føler at de bliver lyttet til, set som den de er og taget alvorligt. Den unge har behov for at føle sig tryg i relationen til mig, for at vi kan arbejde med det, der er svært.

Samtidig inddrager jeg ofte forældrene i processen, da det i mange tilfælde er nødvendigt at kigge på de rammer, der er omkring den unge, både i hjemmet, i skolen og i fritiden. Jeg tilbyder forældresparring samt mulighed for deltagelse i møder med f.eks. skole eller andre relevante instanser.
Jeg kan på den måde arbejde helhedsorienteret med at hjælpe den unge på rette vej.

Ydre stressfaktorer
Noget af det første jeg kigger på, er den unges stressniveau, og hvilke belastninger og eventuelle traumer der kan ligge til grund for mistrivslen.
Det er min erfaring at unge mennesker i dag, generelt oplever et stort pres, både fagligt, socialt og personligt, i forhold til at skulle præstere og udvikle sig hele tiden. Samtidig er vores samfund bygget op på en måde, som kan gøre det særlig svært at holde til, for unge som har nogle særlige udfordringer med sig. Det betyder at mange kommer på overarbejde, og ender med et konstant højt stressniveau og alarmberedskab.

Indre stressfaktorer
For at den unge igen kan få mentalt overskud til at udvikle sig og tage læring til sig, er det nødvendigt først at få ro og balance i nervesystemet, bl.a. via fokus på kroppens signaler, viden om hjernen og nervesystemet, samt gode vaner og selvomsorg. I mit arbejde med den unge, har jeg altid fokus på ressourcerne, og den unges evner og styrker, da det er her udviklingspotentialet ligger gemt. Jeg arbejder med den unges identitet og selvværd som nogle af grundelementerne i processen mod at få opbygget en indre styrke og balance hos den unge.
Jeg tilbyder også den unge redskaber til at arbejde kognitivt med sine tanker og følelser, så det bliver muligt for den unge at vende negative tanker til mere hjælpsomme tanker og samtidig bruge følelserne som pejlemærke for egne behov.

Selvomsorg
En af mine kæpheste er, at unge mennesker i dag er nødt til at lære dem selv og deres unikke behov at kende, for at kunne navigere ud fra disse behov i deres hverdag. Det er ofte nødvendigt, at de unge lærer at passe på sig selv i den komplekse verden, de lever i. Især de unge, som har nogle særlige udfordringer med sig, må lære at passe på sig selv, og ikke presse sig selv ud over kanten.

Jeg sælger oftest forløb på 5 eller 10 sessioner, men der kan også bookes enkeltsessioner, særligt i forbindelse med kropsorienteret traumebehandling. Det er oftest henover flere samtaler, at jeg kan opbygge tilliden til den unge, så vi kan komme til at arbejde med et der er virkeligt svært.

Priser:
1 session a 50-60 min.: 700 kr.
3 sessioner a 50-60 min.: 2.000 kr.
5 sessioner: 3.200 kr.
10 sessioner: 6.000 kr.