Skip to main content

Bøjler af komposit som behandling til nedgroede negle

Nedgroede negle er kendetegnet ved ømhed eller smerter omkring neglen. Huden omkring bliver ofte rød, varm, hævet og betændt. Går man for længe med nedgroet negle kan det blive til en infektion, som skal behandles med penicillin.
Bøjlebehandlingen hedder også ortonyxi.

Årsagerne til nedgroede negle kan være fejlstillinger i fødderne eller tilspidsede sko, der medfører at tæerne presses mod hinanden eller imod fodtøjet. Over tid vil dette pres ændre neglens vækstretning, så neglen gror nedad i neglefalsen. Forkert eller for kort klipning kan også medføre nedgroede negle.

Nedgroede negle behandles ved at lægge pres på neglen i den modsatte retning så den over tid retter sig igen. Der er stor forskel på hvordan den nedgroede negl kan rettes.

En kompositbøjle er det nyeste inden for bøjler, den er hurtig, smertefri, holdbar og kan bruges selv på de små negle. Det er en 2-komponent plastmasse, der rulles på i en tynd strimmel, derefter hærder man materialet med Blue Light. Fordelen ved denne bøjletype er at den ikke skal side i spænd i den ømme neglefals.

Komposit, som er et syntetisk materiale pålægges neglen oppe tæt ved neglebåndet, hvor neglefaconen oftest er korrekt. Herfra vokser bøjlen med neglen udad. Komposit kan holde op til fire måneder og kræver kun jævnlig tilretning for at sikre neglens fortsatte form og groretning. Komposit bøjlen sidder så fast på neglens flade, at den skal fræses af og det sker uden skade af neglen.
Det smarte med kompositbøjler er, at der kan lægges neglelak pænt henover sådan at fødderne stadig ser flotte ud, mens tilretningen sker. Desuden hænger en kompositbøjle ikke fast i strømper, sengetøj mm – Den er helt uden gener for dig i dagligdagen.
Behandlingen er smertefri.