Skip to main content

Metakognitiv terapi

Metakognitiv terapi giver mening der, hvor tankerne/bekymringerne/grublerierne tager overhånd og gør, at man får det dårligt psykisk.
For nogle har det udviklet sig til stress, angst eller depression. Her er denne metode særlig effektiv.

Vi får alle masser af tanker dagligt – det kan ikke ændres.
Du kan lære at genvinde kontrollen over, hvor meget opmærksomhed du giver tankerne og dermed, hvor meget opmærksomhed symptomerne får.
Dette bevirker, at symptomerne på stress, angst eller depression vil blive mindre og mindre. I den metakognitive terapi analyserer man ikke på årsager, men kigger derimod på, hvordan du kan håndtere dine tanker og skabe psykisk trivsel.
Formålet med metakognitiv terapi er altså at opdage, at du har kontrollen over dine tanker. Det er ikke tankerne, der kontrollerer dig. Herefter kan du så lære at bruge din nyopdagede kontrol til at minimere den tid og opmærksomhed, du bruger på disse tanker.

Metoden henvender sig både til voksne, teenagere og børn.
Ofte ses det at 3-8 samtaler gør en markant forskel.

Ved samtalerne anvendes øvelser og metaforer. Begge dele er noget du kan bruge i hverdagen. Metoden har sin styrke set i, at det sjældent er lange terapiforløb, da man forholdsvis hurtigt lærer nye strategier.

Ofte er 3-6 samtaler nok. Samtalerne vil betyde, at du mentalt opnår mere ro og en sikkerhed i at håndtere dine tanker på en sundere måde og dermed opnår du bedre livskvalitet. Jeg har stor erfaring med at bruge metoden i forhold til unge og voksne med angst, stress og depression.

Priser:

1 session a 50-60 min.: 700 kr.

3 sessioner a 50-60 min.: 2000 kr.

Bestil en behandling

Igennem mit forløb med det metakognitive, er jeg blevet mere bevidst om ikke at lade de negative tanker og bekymringer fylde. De vil altid være der, men de skal ikke have lov til at tage over. Jeg har lært at acceptere og ikke undertrykke tanker og følelser. Jeg har fået nogle rigtig gode redskaber, som jeg bruger, når angsten og tankerne kommer, og som har hjulpet, og stadig hjælper, mig rigtig meget. Især fokus skift, “den lyserøde elefant” og tanke-toget har jeg brugt meget.
Lone og det metakognitive terapi har hjulpet mig ud af sengen og ud af hjemmets fire vægge - det har hjulpet mig til at begynde at leve livet, i stedet for blot at overleve som før.

Louise, 32