Skip to main content

Akupunktur

Her hos Løvel Helse & Fodklinik tilbyder vi flere forskellige behandlinger indenfor akupunkturen.

Akupunktur handler reelt om balance. Når vores krop og sind er i balance, har vi det godt.

Kineserne har en holistisk verdensanskuelse og ser alt som en cyklus, der er i konstant forandring og forvandling. Akupunkturpunkterne findes langs meridianer, vi har 14 meridianer og 365 akupunkturpunkter, samt ekstra punkter, der dækker hele kroppen. Ved at stikke sterile engangsnåle i kroppens akupunkturpunkter påvirkes energien i kroppen. Når energistrømme kan flyde frit så lindres smerter, og ubalancer rettes og behandles.

Der stilles ikke en sygdoms diagnose i akupunkturbehandlinger, som vi kender det i vestens medicin, alene ubalancer diagnosticeres. At ubalancer så ofte føre til sygdom, det er en anden historie.

Akupunktur er ikke i sig selv helbredende, men dygtige akupunktører kan finde de rette punkter til at påvirke kroppen, så balancer genoprettes. Vores krop og sind søger balance, og ved hjælp af nålene og gode råd om kost og livsstilsændringer, kan vi hver især opnå bedre balance.

BMS Painkiller Akupunktur – 445 kr.
Hurtig og effektiv smertelindring, både af akutte opståede smerter og af kroniske smerter, dét er det BMS painkiller akupunktur kan gøre ved kroppen. Det er en effektiv form for akupunktur, som kan reducere dine smerter betragteligt. Så går du rundt med kroniske smerter, eller smerter, som er opstået pludseligt, så kan BMS akupunktur sagtens være en løsning for dig.

I valg af denne metode af akupunkturbehandling foretager din behandler en slags inddeling af kroppen i regioner eller zoner, som så bliver behandlet med akupunkturnåle. Nålene gør så det, at de går ind og frigiver de spændinger og energier, som du måtte have i kroppen.

BMS står reelt for Body Map Systems. Denne akupunkturmetode for særlig smertelindring er udviklet af akupunktøren Peter R. Cole og metoden har han haft været under udvikling i over 15 år. Det særlige er, at metoden tillader akupunktøren at beregne sig frem til nålenes placering.

BMS painkiller akupunktur er unik og hurtigt virkende. Det er statistisk erfaring at 4 ud af 5 klienter opnår 50 % smertereducering, eller mere, allerede inden for ganske få minutter.

Når der benyttes BMS vil du kunne få isat nåle i underarme og hænder, på underben og i fødder og hovedbund. I BMS behandles alle smerter/lidelser via lemmerne. Der stikkes aldrig lokalt (i det område som gør ondt), men altid distalt (langt fra selve smerten).

BMS kan fjerne og reducere dine smerter. Det er en lindring og hjælp, hvis du lider af nakkesmerter, knæsmerter, hoftesmerter, ledsmerter, problemer fra lænd eller rygsøjle fx opstået ved piskesmæld.
BMS hjælper også på hælspore, akillessene og ankelsmerter, frossen skulder, golf- og tennisalbue, musearm, seneskedehindebetændelse og generelle muskelsmerter

Denne form for akupunktur kan også afhjælpe smerter i ansigt og kæbe, afhjælper hovedpine og har endvidere en helbredende effekt på stress og traumer, som for eksempel angst, depression eller søvnløshed.
Mange akupunktører vælger at kombinere BMS akupunktur med NADA-øreakupunktur, som er en metode, der har en utrolig god effekt på stress og andre psykiske smerter. Her i klinikken er behandleren uddannet indenfor begge metoder.

En behandling sker påklædt i løstsiddende tøj. Man kan typisk behandles både siddende og stående. Under behandlingen er det en fordel at være aktiv i det smertefyldte område, og hvis det er muligt, rigtig gerne imens nålene sidder i. Det vil akupunktøren forklare dig mere om.
Normalt vil behandlingen forløbe på denne måde: Akupunktøren får information om smertens placering og styrke. Herefter sættes de første nåle i referencepunkterne, og du vil blive bedt om at føle efter, om smerten letter. Når smerten er ca. halveret, så er nålene på plads og skal sidde i en længere periode, hvor efter de tages ud og behandlingen er slut.
Smertelindring vil meget ofte kunne mærkes omgående, men kan dog også godt komme hen over de efterfølgende dage. Statistikken viser, at mindst 80 % af os alle sammen tager godt imod akupunktur.

Nogen vil opleve, at blive helt smertefri og andre vil opleve, at der skal flere behandlinger til. Nogen har brug for behandlinger med mellemrum for at opretholde smertelindringen.
Uanset resultat, så er nålene et godt alternativ og supplement til smertestillende medicin.

Efter behandlingen tilbyder vi dig et glas vand og det er fornuftigt at drikke godt med vand døgnet efter.

OBS: Hvis du er gravid, får blodfortyndende medicin eller har et svigtende helbred, anbefaler vi ikke BMS akupunktur.

Hvis du er bloddonor, må du ikke donere blod i 4 måneder efter du har modtaget behandling.

Behandlingen varer mellem 50 – 60 minutter alt efter problemstilling, og nålene sidder oftest ca. 35 minutter.

Øreakupunktur – 330 kr.
Øreakupunktur er en behandlingsform, der har været anvendt i århundrede og har sit afsæt i den traditionelle kinesiske medicin (TCM). Øreakupunktur er en bivirkningsfri metode, der hjælper til at aktivere og fremskynde kroppens egen selvheldbredende effekt og dens naturlige balance.

Akupunkturen har en regulerende og lindrende effekt på kroppen og psyken og har almindeligvis god effekt på: Stress, angst og depression, nervøsitet og eksamensangst, akut krisehjælp, fysisk/psykisk uro og anspændthed, koncentrationsbesvær, søvnproblemer, allergier, kan reducere smerter, samt den er hjælp og støtte til vægtreduktion, ryge- og alkoholafvænning. Behandlingen påvirker også appetitregulering og afhængighed generelt. Derfor udviser behandlingen gode resultater i forbindelse med et kickstart, når der eksempelvis ønskes et varigt vægttab eller et rygestop. Behandlingen er en recovery-model, hvor modtageren styrkes til mærke og arbejde med sig selv. Den er derfor et godt supplement til anden behandling, ved eksempelvis ved læge, psykolog og coach.

Behandlingen starter med en kort samtale, hvor den nuværende situation klarlægges, således at behandlingen kan tilrettelægges. Nålene placeres fortrinsvis i ørerne, men ved behov, suppleres der med nåle i skalpen.

I selve behandlingen ligger du godt til rette på briksen og slapper af under et tæppe, imens der spilles stille musik. Det tager 5 min. at placere nålene. Kort tid efter oplever mange en prikkende og varmende fornemmelse i ørerne og nogen falder i søvn. Nålene sidder i ca. 45 min for at udøve deres virkning. Behandlingen afsluttes altid med et glas vand.

Det er vigtigt, at huske, at drikke vand efter behandlingen, for at udrense affaldsstoffer. Der ses sjældent store bivirkninger og reaktioner. Langt de fleste føler sig afslappet og veltilpasse. Nogen kan reagere med forbigående udrensnings-symptomer, kulde/varme reaktioner, snurrende fornemmelse og træthed. Det er helt naturligt og tegn på, at kroppen reagerer på behandlingen.

Behandlingsintervallet afhænger selvfølgelig af problematikken og den enkeltes udfordringer. Drejer det sig om kortvarig stress/nervøsitet/søvnløshed pga. et eksamensforløb, kan få behandlinger, måske 1 – 2 gange være nok. Er der tale om længere varende stress, angst, uro og lign. kan et længere forløb over 6 – 10 uger være hensigtsmæssigt for at opnå optimal effekt.

Bestil en behandling