Skip to main content

Shellac: Alt, du skal vide om den holdbare neglelak

Hænderne er dit vigtigste visitkort, og har du trykket hånd med flere nye bekendtskaber i løbet af dagen, er det også rart at vide, at neglene ser velplejede ud.

Derfor er flere danske kvinder begyndt at få lavet negle hos professionelle, hvilket sikrer pæne og velholdte negle i op til 14 dage.

Hvad er shellac?

Shellac, eller shellak, er en blanding af holdbarheden fra en gelé-negl og den almindelige neglelak, du selv har derhjemme. Shellac er et beskyttet væremærke tilhørende firmaet CND (Creative Nail Design). Shellac lægges af en negleteknikker som en normal lak, men efter hvert tynde lag, der påføres, skal lakken hærdes under en led-lampe. Forskellen på shellac og normal neglelak er, at shellac ikke kan lufttørre, men netop skal hærdes, hvilket giver den gode holdbarhed.

Der findes ligeså mange farver af Shellac CND, som almindelig neglelak, men shellac vil ikke krakelere, blive ridset eller miste sin glansfulde overflade, før der er gået to til tre uger.

Hvem kan få lavet shellac?
Alle kan få shellac lagt, men lakken hæfter bedst på en tør negl, så har du en meget sund negl med et højt indhold af naturlige olier, kan du opleve, at lakken ikke hæfter helt så længe.

Sådan foregår det

Først renses neglen og der lægges en dehydrerende væske på neglen, så den er helt tør og klar. Alle neglebånd skubbes op og eventuelle neglerødder klippes af og neglene files til. Så lægges der først en klar base coat, som hærdes under led-lampen, og dernæst lægges to lag af den farve, du selv har valgt, som begge skal hærdes under lampen. Herefter følger et afsluttende lag topcoat. Til sidst vil der bliver brugt en blødgørende olie til din neglebånd, og så har du smukke negle de næste 14 dage.

Hvordan forbereder jeg neglene til shellac-behandling?
Olier kan som sagt ødelægge neglenes holdbarhed, så hold gerne fingrene fra olier og cremer i timerne op til behandlingen. Efter lakken er lagt, kan du bruge ligeså meget pleje du vil.

Hvordan plejer jeg neglene efter Shellac?
Vær forsigtig, når neglene skal renses, og undlad en metal- eller træpind, men brug i stedet en neglebørste.

Det kan også være en god idé at tilføre fugt til neglebåndene med en negleolie, som du eksempelvis har stående hjemme ved natbordet, så du husker at få givet dem pleje hver aften inden sengetid.

Hvordan fjerner man Shellac?
Efter to til tre uger vil lakken begynde at skalle en anelse af, men det er dog ikke lige så simpelt at fjerne som almindelig lak. Det bedste er at besøge en negleteknikker, som vil pakke hver negl ind med folie, vat og en særlig shellac-fjerner. Efter ti minutter løsnes lakken og kan langsomt masseres af, så du undgår skader på neglen.

Det er ikke en god idé selv at pille lakken af, da du kan risikere at slide unødigt på dine negles overflade. Vil du selv fjerne lakken, kan du bruge en almindelige neglelakfjerner, som du hælder på vat og fæstner på hver eneste negl med folie. Her skal det dog virke i næsten 20 minutter, før du kan begynde at massere lakken af med fingrene eller en lille træpind. Husk at være meget nænsom og efterfølgende at pleje med olie på hele neglen.

Her i klinikken fjerner vi shellac med professionelt udstyr. Aftagning tager kun 8 min. ved hjælp af skånsomme Remover Wraps. Der skal ikke files på negle for at fjerne Shellac.
Herved undgår man skader på naturnegle. Negle bliver ikke tynde eller på anden måde skadet, uanset hvor længe man bærer Shellac.
Shellac fra CND er desuden lugtfri, allergivenlig og yderligere skånsom mod dine negle, da der ikke er behov for brugen af neglefil oven på selve neglen – Hverken under påføring eller ved aftagning