Skip to main content

Hvad er parterapi?

Mange af os kommer ikke udenom, at vi har set enten ”Hånd i hånd” på TV3 eller filmen ”Parterapi” med Søren Pilmark, som parterapeut. Og jeg har også selv været der, hvor jeg sagde: ”Man skal da godt nok være langt ude for at tage til parterapeut!”

Men jeg har indset at INTET kunne være længere fra sandheden. Vores partner-relation er nok den vigtigste relation i vores liv. Det er i vores parforhold, at vi har muligheden for at ”heale” fortidens traumer, (traumer kan være mange forskellige oplevelser), skabe et solidt fundament for os selv på ny og føle os elsket, blive elsket og elske et andet menneske.

Det, at være i en par-relation kan være enormt svært!
Når forelskelsen har lagt sig efter 6 måneder til 1 år, begynder børnesygdommene at snige sig ind i vores relationer. Og det er ikke unaturligt at tænke på, om den her par-relation er den rigtige at være i.

Der er derfor mange gode grunde til at opsøge parterapeut – også selvom par-relationen ikke er på skilsmissens eller opbruddets rand. Flere og flere par ønsker faktisk at tage af sted til parterapeut for at blive ved med at udvikle sig selv og forholdet. Det er heller ikke unormalt, at jeg har par inde, som er på date, hvor de starter ud hos mig og bagefter tager ud og spise.

At gå til parterapeut betyder ikke, at I ikke er rigtige for hinanden

Mange par kommer til mig, fordi der i deres kommunikation opstår misforståelser, som avler konflikter og sårer begge parter. Andre kommer, fordi de føler sig, som to modsatrettede poler, som aldrig syner at være enige om noget. Andre par igen kommer, fordi de ønsker en større prioritering af hinanden og deres parforhold, men kan ikke helt se, hvor der kan gøres en forskel. Flere og flere igen kommer i parterapi, som en del af en date, hvor dagen slutter i et hyggeligt måltid ude i byen.

Uanset hvilke drømme, håb eller forventninger, I som par kommer med, vil jeg møde jer lige dér, hvor I er.
Parterapi tager udgangspunkt i samtaleterapi og øvelser, som gøres derhjemme. Nogle gange vil jeg også forslå, at en øvelse gøres i terapirummet, men dette gøres aldrig uden jeres tilladelse.

Som parterapeut arbejder jeg ud fra tesen om, at alle har ret – det handler om, hvilke øjne der ser.
Det har den betydning, at jeg ikke tager parti i, hvem har ret og hvem har fejl. Jeg arbejder på at finde en fælles løsning, som passer jer begge og jeres parforhold, samtidig med, at jeg lytter og rummer jeres begges oplevelser af den aktuelle udfordring.

Parterapi kan I med fordel se som en investering i jeres fælles fremtid – og hvis I synes parterapi er dyrt – så skulle I prøve en skilsmisse.

Kan jeg tage i parterapi, hvis jeg er single?

Har du overvejet at tage i parterapi, men finder dig selv være et sted i livet, hvor du er single? Eller har du aldrig overvejet at parterapi kunne bruges af en person, som er single? Ja, selvfølgelig kan du det!
Måske… Kunne en parterapeut bruges til at ruste dig, som single, i dit liv?

Jeg har arbejdet med singler, som:

  • Gerne vil finde kærligheden, men er endt i et endeløst dating mønster.
  • Søger at afklare værdier, selvtillid og selvværd i forhold til kærlighed.
  • Har mange forliste parforhold i bagagen, som ønsker en dybere bevidsthed i kærlighedslivet.
  • Har været i usunde parforhold, som længes efter at komme ud af dén spiral.
  • Ønsker at lære af deres gamle og kommende parforhold.
  • Ønsker at skabe en uafhængighed fra relationer, for at finde sig selv.
  • Gerne vil være bedre rustet til at finde sin vej i singlelivet.

At være single er ikke en fiasko, men det kan sagtens føles sådan.
Desværre så står mange singler tilbage med følelsen af, at DE er dem, som har fejlet i livet. Selvom det slet ikke er tilfældet. Om du selv har valgt at være single eller det blot er en tilstand du befinder dig i lige nu – så er du ikke en fiasko.

Men søger du en anden retning, indsigt eller bevidsthed?
Så er det her en parterapeut kan være en god samarbejdspartner. Det handler ikke om, at jeg som terapeut skal skubbe dig imod et parforhold, hvis ikke det er dit ønske. Jeg kan derimod hjælpe dig med at finde din vej i livet – så uanset om du, som single, drømmer om at finde kærligheden eller ønsker at øge din bevidsthed om dine værdier, bearbejdning af tidligere oplevelser indenfor kærligheden eller søger nogle svar på dine valg, så står jeg klar til at hjælpe dig.

Parterapi priser

Individuel session 600 kr.
1 session á 60 min. (Sexologisk eller individuel parterapi)

Parterapi session 900 kr.
1 session á 90 min.

Sexologisk rådgivning

Har du ondt i dit sexliv, din lyst eller dit selvbillede? Så kan det være at en snak hos mig, vil gøre en forskel.

Som sexolog beskæftiger jeg mig med det seksuelle aspekt i dit liv. Sex er lige så basalt et behov, som sult, tørst og husly. Derfor betyder vores seksuelle velvære en del og giver anledning til mange frustrationer og bekymringer, hvis der opstår udfordringer eller problemer på den side af vores liv.

Når du kommer til en sexologisk terapi session hos mig, arbejder jeg aldrig ”hands on”, men tager afsæt i samtaleterapi og øvelser, hvor vi taler om dine problematikker for at guide dig bedst muligt på vej. Jeg fortæller dig aldrig, hvad du skal gøre, men hjælper dig til at forstå, udvikle og komme på ret kurs igen i forhold til din omvej.

Hvad kan spænde ben for os?

Der kan være mange grunde til at vores seksualitet eller sexliv spænder ben for os. Det kan være overgangsalder, ny partner, uens lyst, præstationsangst, stress, overgreb, selvværd, osv. Jeg, som sexolog, kan også opsøges, hvis du ønsker hjælp til solosex eller søger ny inspiration til dit nuværende sexliv.

Andre grunde til at tage kontakt til en sexolog kan være rejsningsproblematikker, tørhed i skeden, for tidlig- eller for sen sædafgang, vulvodyni, vaginisme eller et skævvredet seksuelt selvbillede.

En sexologisk session hos mig er samtalen din

Det er din mulighed for at få vendt tanker, følelser og behov. Hos mig lader vi skammen blive udenfor døren og intet er et tabu. Der er plads til hele dig og dine oplevelser. Se mig som en lygteholder, der anerkendende tager dig i hånden og ser på de ting i dit liv, som er svære at se på alene.

Det er dog vigtigt at gøre klart, at et forløb hos mig skal ses som en investering i dig selv. Udviklingen står i din magt med mig, som lygteholder, ved siden af.

Sexologisk rådgivningspris

Individuel session 600 kr.
1 session á 60 min.