Skip to main content

Kranio-Sakral terapi

Kranio-Sakral terapi er en meget blid behandlingsform, som bygger på, at man med hænder og fingre ”lytter” til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Terapeuten bruger blide berøringer og tryk, som gør at kroppen aktivt slipper sine bevidste og ubevidste spændinger. Derfor kan Kranio-Sakral terapi betegnes som at arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer.
Kranio-Sakral terapi arbejder med muskler, knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinalvæske (hjernevæske), bindevæv og organer og har dermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet, og påvirker dermed hele kroppen.

En behandling hos Løvel Helse og Fodklinik udføres ved, at du ligger afslappet på en behandlerbriks i klinikken, mens behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, især omkring hoved, rygsøjle og bækken. Du vil ofte opleve en dyb afspænding under behandlingen og dermed nærmest en meditativ tilstand.
Enkelte gange er én Kranio-Sakral terapeutisk behandling nok for at udligne spændinger og ubalancer, men når der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må der påregnes flere behandlinger. Du kan dog forvente at mærke positive forandringer inden for de første 3 behandlinger.
Der er ikke bivirkninger ved at modtage Kranio-Sakral terapi, men du kan opleve en efterfølgende udrensning af din krop med forbigående smerter og træthed. Hvis du mærker dette, er det oftest de første par døgn efter behandlingen og det er kun tegn på at kroppen arbejder videre efter behandlingen.

Også for børn og babyer

Kranio-Sakral terapi gives også med fordel til børn og babyer. Babyer kan blive skæve i kroppen under fødslen. Skader kan opstå under hårdt pres, træk eller vrid af kroppen. Nerver kan komme i klemme. Rygsøjle og kranieknogler kan blive forskubbet og danne uhensigtsmæssige tryk på hjernen. Den slags problemer kan følge barnet hele livet og kan komme til udtryk ved blandt andet kolik, motoriske problemer, øreproblemer, hovedpine, bananform, asymmetrisk hovedform og meget mere. Alt dette kan Kranio-Sakral terapien afhjælpe.

Erfaringer har vist, at Kranio-Sakral terapi har en positiv effekt på lidelser som eksempelvis:

  • Hovedpine og migræne
  • Stress, koncentrationsbesvær og indlæringsproblemer
  • Muskelspændinger
  • Hjernerystelse og piskesmæld, samt tinnitus
  • Fibromyalgi og gigt
  • Gigt
  • Kæbeproblemer og bækkenløsning
  • Nakke-, ryg- og bækkensmerter
  • Angst og søvnbesvær, samt svimmelhed
  • Hormonelle ubalancer

Priser:

Kranio-Sakral terapi for voksne 1 time for 500 kr.   Klippekort: 3 klip for 1.200 kr.
Kranio-Sakral terapi 15-18-årige i 1 time for 500 kr.
Kranio-Sakral terapi 0-14-årige i 45-60 min. for 400 kr.   Klippekort: 3 klip for 960 kr.

Bestil en behandling